“Уроците на Блага е българското предложение за Оскар“. Това съобщават

...
 
“Уроците на Блага е българското предложение за Оскар“. Това съобщават
Коментари Харесай

Филмът „Уроците на Блага“ на Стефан Командарев е българското предложение за „Оскар“

 

“Уроците на Блага ” е българското предложение за „ Оскар “. Това оповестяват от Националния кино център след съвещание на комисията по подбора на българска номинация за присъединяване в надпреварата за интернационален пълнометражен филм на 96-ите награди на Американската кино академия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Филмът на режисьорът Стефан Командарев  споделя за пенсинарана и овдовяла  учителка Блага става жертва на телефонна машинация, тя остава без спестяванията си и без пари за гроба на починалия си брачен партньор. Животът ѝ се прекатурва, тя осъзнава, че няма метод да си върне парите, до момента в който не получава примамливо, само че съмнително предложение за работа. Някога прецизната и почтена жена, постепенно стартира да прекрачва всичките си правила.

На интернационалния кино фестивал в Карлови Вари „ Уроците на Блага “ получи огромната премия „ Кристален глобус “ за най-хубав филм, премията за най-хубава женска роля на Ели Скорчева, премията от екуменическото жури за отстояване на християнските и морални полезности.

„ Уроците на Блага “ връща на екран актрисата Ели Скорчева, в основната роля. Това е първото ѝ кино присъединяване от 30 години. Освен нея, вземат участие Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов, Герасим Георгиев-Геро.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР